You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Română Română

ZOOFARM

DIROFEN pastile antiparazitare pentru câini și pisici (1 pastilă)

15.00L

    DIROFEN - pastile antiparazitare pentru câini și pisici.


  • Marcă: Apicenna
  • Codul produsului: 003116
  • Disponibilitate: In stoc

I. Informații generale:

Denumirea comercială a medicamentului: Dirofen.

Denumire internațională fără drept de proprietate: praziquantel, fenbantel și pirantel.

Forma de dozare: comprimate pentru administrare orală.

Medicamentul este eliberat în trei doze:

Dirofen pentru pisoi și pui - tablete cu o greutate de 120 mg,

Dirofen pentru pisici și câini de rasă mică și medie - tablete cu greutatea de 200 mg,

Dirofen pentru câini de rase mari - tablete cu greutatea de 1000 mg.

Ca ingrediente active într-o tabletă:

Dirofenul pentru pisoi și pui conține: febantel - 15 mg, praziquantel - 5 mg, pirantel pamoat - 15 mg și excipienți lactoză - 29,60 mg, stearat de calciu - 1,2 mg, aerosil - 0,60 mg, talc - 3,60 mg, celuloză microcristalină - 50 mg;

Dirofenul pentru pisici și câini de rasă mică și medie conține: febantel - 75 mg, praziquantel - 25 mg, pirantel pamoat - 75 mg și excipienți: lactoză - 9 mg, stearat de calciu - 2 mg, aerosil - 1 mg, talc - 1 mg , celuloză microcristalină - 12 mg;

Dirofenul pentru câinii de rase mari conține: febantel - 300 mg, praziquantel - 100 mg, pirantel pamoat - 300 mg și excipienți: lactoză - 100 mg, stearat de calciu - 10 mg, aerosil - 5 mg, talc - 30 mg, celuloză microcristalină - 155 mg.

În aparență, medicamentul este o tabletă rotundă, plată, galben deschis, cu două caneluri despărțitoare perpendicular pe o parte și o amprentă a siglei companiei - AS pe cealaltă parte.

Perioada de valabilitate a medicamentului, sub rezerva condițiilor de depozitare, este de 3 ani de la data producerii.

Nu utilizați Dirofen după data de expirare.

Medicamentul este produs ambalat în 2, 3, 4 sau 6 comprimate în benzi de hârtie laminată sau în cutii de polietilenă de 3, 6, 10 sau 20 de comprimate sigilate cu capace de plastic cu primul control al deschiderii, ambalate individual în cutii de carton, completate cu instrucțiuni prin aplicare.

A se păstra Dirofen în ambalajul sigilat al producătorului, într-un loc uscat și întunecat, separat de alimente și furaje, la o temperatură de la 0 ° C la 25 ° C.

Dirofenul trebuie păstrat la îndemâna copiilor.

Eliminați produsul neutilizat în conformitate cu cerințele legale.

Condiții de vacanță: fără prescripție medicală de la medicul veterinar.

II. Proprietăți farmacologice:

Dirofenul aparține medicamentelor antihelmintice combinate.

Combinație de praziquantel, febantel și pirantel pamoat. inclus în preparat, oferă un spectru larg de acțiune antihelmintică asupra tuturor fazelor de dezvoltare a viermilor rotunzi și tenii parazitând în tractul gastrointestinal al câinilor și pisicilor, inclusiv Toxocara canis, Toxosaga mistax, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis, Ancylostoma caninum, Echinococcus granulosus, Alveococus multilocularis, Mesocestoides lineatus, Dipylidium caninum, Diphyllobotrium latum, Multiceps multiceps.

Pyrantel pamoat este un compus al grupului pirimidinic, mecanismul său de acțiune se bazează pe blocarea transmiterii impulsurilor nervoase în sinapsele neuromusculare prin depolarizarea membranelor celulelor musculare, ceea ce determină paralizia sistemului muscular al nematodelor; pirantelul este slab absorbit, ceea ce asigură acțiunea sa prelungită asupra helmintilor din intestin; excretat din corp mai ales neschimbat (93%) cu fecale.

Praziquantel este un compus din grupul pirazinisoquinolină care este activ împotriva cestodelor gastrointestinale în toate etapele de dezvoltare. Prin creșterea permeabilității membranelor celulare ale parazitului pentru ioni de calciu (Ca2 +), aceasta determină depolarizarea membranei, contracția musculară și distrugerea tegumentului, ceea ce duce la moartea helmintilor și favorizează excreția lor din corpul animalului.

Compusul se absoarbe rapid în tractul gastro-intestinal, atingând concentrația sa maximă în plasma sanguină după 1-3 ore, se leagă reversibil de proteinele serice (70-80%), parțial metabolizat în ficat, re-excretat în intestin, excretat din organism în principal în urină. (până la 80%) în 24 de ore.

Febantel se referă la probenzimidazoli, care sunt biotransformați în organism în benzimidazoli. Mecanismul de acțiune al febantelului se bazează pe inhibarea enzimei fumarat reductazei în mitocondriile helmintilor, ca urmare a căreia absorbția glucozei și sinteza proteinelor tubulinice este perturbată, ceea ce duce la distrugerea aparatului microtubular al celulelor parazite, provocând moartea acesteia.

Febantel este absorbit în intestin, metabolizat în ficat și excretat cu bilă în lumenul intestinal, unde se remarcă parțial resorbția acestuia; este excretat din organism atât sub formă nemodificată, cât și sub formă de mai mulți metaboliți cu fecale și urină.

Dirofenul, în funcție de gradul de efect asupra organismului, aparține substanțelor cu risc redus (clasa de pericol 4 conform GOST 12.1.007-76), în dozele recomandate nu are efecte embriotoxice, teratogene și sensibilizante, este bine tolerat de câini și pisici de diferite rase și vârste.

III. Procedura de aplicare:

Dirofenul este prescris pisicilor și câinilor începând cu vârsta de 3 săptămâni în scopuri profilactice și terapeutice pentru nematode (toxocarioză, toxascarioză, uncinarioză, tricocefaloză, ankilostomioză), cestodioză (tenioză, dipilidioză, echinococoză, gastrointestinal și cestodiazis-nematoză) cale.

Contraindicația de utilizare este intoleranța individuală la componentele medicamentului (inclusiv antecedente).

Dirofenul nu trebuie utilizat la femele în prima jumătate a sarcinii, epuizate, bolnave de boli infecțioase și animale în recuperare.

Dirofenul este utilizat pentru animale individual, dimineața, hrănindu-se cu o cantitate mică de alimente (într-o bucată de cârnați, carne, cu carne tocată, terci). Nu este necesară o dietă prealabilă de post sau laxative.

În scopuri profilactice, deparazitarea se efectuează o dată, trimestrial și, de asemenea, înainte de fiecare vaccinare.

În scopuri terapeutice, precum și în scopul profilaxiei în ținerea de grup (aglomerată) a animalelor (creșe, adăposturi, vivarii), tratamentul se efectuează:

cu nematode - de două ori cu un interval de 14 zile;

cu cestodoză și invazii asociative nematodo-cestoide - de două ori cu un interval de 14 zile o dată pe zi timp de 3 zile consecutive în următoarele doze:

Dirofen pentru pisoi și pui - 1 comprimat pe 1 kg de greutate animală;

Dirofen pentru pisici și câini de rasă mică și medie - 1 comprimat la 5 kg de greutate animală;

Dirofen pentru câini de rase mari -1 comprimat la 20 kg greutate animală.

În caz de supradozaj al medicamentului, animalul poate prezenta o depresie, refuzul de a se hrăni, salivație excesivă și tulburări ale tractului gastro-intestinal. În aceste cazuri, se utilizează măsuri generale pentru îndepărtarea medicamentului din organism.

Atunci când medicamentul este utilizat pentru prima dată la pisici, este posibilă hipersalivarea de auto-trecere.

Pentru femeile însărcinate, medicamentul este prescris cu 3 săptămâni înainte de nașterea preconizată, cu prudență, sub supravegherea unui medic veterinar, pentru femeile care alăptează - 2-3 săptămâni după naștere.

Încălcările regimului de deparazitare a animalelor trebuie evitate, deoarece acest lucru poate duce la o scădere a eficacității.

Dacă următoarea deparazitare este omisă, medicamentul trebuie administrat cât mai curând posibil în aceeași doză, apoi intervalul dintre injecțiile medicamentoase nu se modifică.

Când se utilizează Dirofen în conformitate cu această instrucțiune, efectele secundare și complicațiile la animale, de regulă, nu sunt observate.

La unele animale, este posibilă întreruperea tractului gastro-intestinal (scaune libere, vărsături) și salivare crescută, care dispar spontan și nu necesită utilizarea drogurilor.

Dirofenul nu trebuie utilizat concomitent cu inhibitori ai piperazinei și colinesterazei.

Dirofenul nu este destinat utilizării la animale productive.

IV. Măsuri personale de prevenire:

Când lucrați cu Dirofen, trebuie să respectați regulile generale de igienă personală și măsurile de siguranță prevăzute la lucrul cu medicamente.

Nu fumați, nu beți și nu mâncați în timp ce lucrați. După terminarea lucrului, spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun.

În caz de contact accidental al medicamentului cu pielea sau membranele mucoase ale ochilor, acestea trebuie clătite cu multă apă.

Persoanele cu hipersensibilitate la componentele medicamentului trebuie să evite contactul direct cu Dirofen. În caz de reacții alergice sau ingestie accidentală a medicamentului în corpul uman, trebuie să contactați imediat o instituție medicală (ar trebui să aveți instrucțiuni de utilizare a medicamentului sau o etichetă cu dvs.).

Este interzisă utilizarea ambalajelor goale din preparat pentru uz casnic, trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere.

Scrie o recenzie

Notă: HTML nu este tradus!
    Rău           Bine