You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Română Română

ZOOFARM

Dehinel Plus pentru câini (1 pastilă)

35.00L

    Dehinel Plus - pastilă cu gust de carne pentru profilaxia și tratarea helmintozelor la câini.


  • Marcă: KRKA
  • Codul produsului: 11111111
  • Disponibilitate: In stoc

I. Informații generale:

Denumirea comercială a medicamentului: Dehinel Plus.

Denumire internațională fără drept de proprietate: febantel + pirantela embonate + praziquantel.

Forma de dozare: tablete.

Comprimatele Dehinel Plus cu aromă de carne (cântărind 658 mg) pentru câinii mici și mijlocii ca ingrediente active într-un comprimat conțin: febantel - 150 mg, pironela embonat - 144 mg, praziquantel - 50 mg, și ca componente auxiliare - lactoză monohidrat - 12,6%, amidon de porumb - 19,3%, povidonă K30 - 2,6%, laurilsulfat de sodiu - 0,3%, celuloză microcristalină - 5,2%, anhidridă coloidală de siliciu - 0,5% și stearat de magneziu - 1,0%, aditiv aromat cu aromă de carne - 13,2%.

Comprimatele Dehinel Plus sunt ambalate în blistere, ambalate în cutii de carton.

Este interzisă utilizarea Dehinel Plus după data de expirare.

Păstrați medicamentul în ambalajul închis al producătorului într-un loc uscat, protejat de lumina directă a soarelui, separat de alimente și furaje, la o temperatură de la 0 ° C la 30 ° C.

Depozitați Dehinel Plus la îndemâna copiilor.

Nu sunt necesare precauții speciale atunci când aruncați un produs expirat neutilizat.

II. Proprietăți farmacologice:

Dehinel Plus se referă la medicamentele antihelmintice combinate de acțiune nematodicidă și cestodicidă.

Febantel, care face parte din medicament, aparține grupului probenzimidazolilor, este activ împotriva nematodelor din genurile Ancylostoma, Uncinaria, Toxocara, Toxascaris, Trichocephalus. Mecanismul de acțiune al febantelului constă în inhibarea sintezei proteinei tubuline și perturbarea funcției microtubulare a nematodelor, reducerea activității fumarat reductazei, care este o enzimă cheie în metabolismul energetic al helmintilor și oprirea transportului și absorbției glucozei, care determină moartea nematodelor. Moderat absorbit în tractul gastro-intestinal, biotransformat în ficat.

Emonatul de pirantela aparține grupului pirimidinelor, este foarte slab absorbit după administrarea orală și își exercită efectul în principal în tractul gastro-intestinal. Are o gamă largă de acțiuni nematicide, este activ împotriva nematodelor din genurile Ascaris, Toxascaris, Ancylostoma, Uncinaria și altele. Blochează transmisia neuromusculară a impulsurilor în nematode și provoacă paralizia mușchilor helminți.

Praziquantel este un derivat de pirazinisoquinolină care are un efect dăunător asupra tuturor fazelor de dezvoltare a viermilor rotunzi și tenii parazitați la câini, inclusiv Toxocara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichcus latinocylumium, Echinococcus diphylaris granuoth Multiceps multiceps și Taenia spp.

Mecanismul de acțiune al praziquantelului este inhibarea activității fumarat reductazei, afectarea permeabilității membranelor celulare și inervația musculară, ceea ce duce la paralizia și moartea helmintului. Praziquantel se absoarbe rapid în tractul gastro-intestinal, concentrația sa maximă în plasmă este atinsă după 60 de minute. Excretat din organism în principal în urină în decurs de 24 de ore

Dehinel Plus, în funcție de gradul de impact asupra corpului, este clasificat ca fiind moderat periculos (clasa de pericol 3 conform GOST 12.1.007-76). În dozele recomandate, nu are efect sensibilizant și hepatotoxic.

III. Procedura de aplicare:

Dehinel Plus este prescris câinilor cu scop profilactic și terapeutic pentru nematode (toxocarioză, toxascarioză, uncinarioză, anchilostomioză, tricocefaloză) și cestodoze (teniidoze, dipilidioză, echinococoză, difilobotriază, mezocestodoză).

O contraindicație pentru utilizarea Dehinel Plus este hipersensibilitatea individuală a animalului la componentele medicamentului.

Nu este permisă utilizarea medicamentului la pui în primele trei săptămâni de viață și la pui în primele două treimi din perioada de gestație.

Medicamentul se administrează individual pe cale orală, o dată dimineața, hrănindu-se: la pui, câini mici și mijlocii, la o doză de 1 comprimat, cântărind 658 mg pe 10 kg de greutate animală. Dozele medicamentului pe greutatea animalului sunt prezentate în tabel:

Greutatea câinelui, kg        Dehinel plus

             Pui și câini de rasă mică

              0,5 - 5 kg                    ½ comprimat

               6 - 10 kg                     1 comprimat

                    Câini de rasă medie

              11 - 15 kg                1 ½ comprimate

              16 - 20 kg                   2 comprimate

              21 - 30 kg                   3 comprimate

                     Câini de rasă mare

              31 - 35 kg               3 ½ comprimate

              35 - 40 kg                   4 comprimate

              41 - 50 kg                   5 comprimate

              51 - 55 kg               5 ½ comprimate

                 70 kg                        7 comprimate

Înainte de a utiliza Dehinel Plus, nu este necesară o dietă de post și utilizarea laxativelor.

În caz de invazie intensivă a nematodelor, se recomandă administrarea din nou a medicamentului după 14 zile la aceeași doză.

În scopuri terapeutice, animalele deparazitează conform indicațiilor, în scop profilactic - trimestrial, în doză terapeutică.

Simptomele supradozajului nu au fost identificate la câini.

Particularitățile acțiunii medicamentului în timpul primei sale utilizări nu au fost stabilite.

Efectele secundare și complicațiile la utilizarea Dehinel Plus în conformitate cu această instrucțiune, de regulă, nu sunt respectate.

Odată cu sensibilitatea individuală crescută a animalului la componentele medicamentului și apariția reacțiilor alergice, utilizarea Dehinel Plus este oprită și se efectuează terapia desensibilizantă.

Nu este permisă utilizarea simultană a Dehinel Plus cu medicamente colinergice (levamisol, piperazină etc.), precum și cu compuși organofosforici.

IV. Măsuri personale de prevenire:

Când lucrați cu Dehinel Plus, trebuie să respectați regulile generale de igienă personală și măsurile de siguranță prevăzute atunci când lucrați cu medicamente.

Nu beți, nu fumați sau mâncați în timp ce lucrați cu medicamentul. La sfârșitul lucrului, mâinile trebuie spălate bine cu apă și săpun.

Blisterele goale și cutiile sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere.

Scrie o recenzie

Notă: HTML nu este tradus!
    Rău           Bine