You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Română Română

ZOOFARM

Simparica, pentru câini 40-60 kg (1 tabletă)

510.00L 420.00L

    Simparica - comprimat masticabil împotriva la purici și căpușe pentru câini 40-60 kg.


  • Marcă: Zoetis
  • Codul produsului: 9
  • Disponibilitate: In stoc

SIMPARICA comprimate masticabile pentru câini.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

Simparica 5mg comprimate masticabile pentru câini 1.3–2.5 kg

Simparica 10 mg comprimate masticabile pentru câini >2.5–5 kg

Simparica 20 mg comprimate masticabile pentru câini >5–10 kg

Simparica 40 mg comprimate masticabile pentru câini >10–20 kg

Simparica 80 mg comprimate masticabile pentru câini >20–40 kg

Sarolaner.

Comprimate masticabile, colorate brun-marmorat, de forma pătrată cu marginile rotunjite.

INDICAŢIE (INDICAŢII):

Pentru tratamentul infestării cu căpuşe (Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus şi Rhipicephalus sanguineus). Produsul medicinal veterinar are activitate de eliminare imediată a căpuşelor şi persistentă până la cel puţin 5 săptămâni.

Pentru tratamentul infestării cu pureci (Ctenocephalides felis şi Ctenocephalides canis). Produsul medicinal veterinar are activitate de eliminare a purecilor imediată şi persistentă împotriva noilor infestări, de până la cel puţin 5 săptămâni.

Produsul medicinal veterinar poate fi folosit ca parte a strategiei tratamentului contra dermatitei alergice produsă de purici (FAD).

16 Pentru tratamentul râiei sarcoptice (produsă de S. scabiei).

Purecii şi căpuşele trebuie să se ataşeze de gazdă şi să înceapă să se hrănească, pentru a se expune la substanţa activă.

CONTRAINDICAŢII:

A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

REACŢII ADVERSE:

Nu se cunosc.

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ:

Câini.

MOD DE ADMINISTRARE:

Pentru administrare orală.

Utilizaţi combinaţia potrivită de concentraţii disponibile astfel încât să atingeţi doza recomandată de 2–4 mg/kg. Comprimatele nu trebuie divizate.

Comprimatele pot fi administrate cu sau fără hrană.

Program tratament:

Pentru controlul optim al infestării cu pureci şi căpuşe, produsul medicinal veterinar trebuie administrat continu la intervale lunare pe tot sezonul. Necesitatea repetării tratamentului trebuie aplicată conform situaţiei epidemiologice locale.

Pentru tratamentul râiei (cauzată de Sarcoptes scabiei var. canis) trebuie administrată câte o doză la interval lunar, timp de doua luni consecutiv.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

Comprimatele Simparica sunt masticabile şi palatabile, gata de a fi consummate de către câini, cand sunt oferite de către proprietar. Dacă nu sunt luate voluntar de către câine, pot fi însoţite de hrană sau administrate direct în gura animalului.

TIMP DE AŞTEPTARE:

Nu se aplică.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale pentru depozitare.

A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe bister după exp.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE):

Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă:

Paraziţii trebuie să înceapă hrănirea pentru a se expune la sarolaner, de aceea nu poate fi exclusă posibilitatea trasmiterii de boli prin intermediul paraziţilor.

Precautii speciale pentru utilizare la animale:

Căţeii mai mici de 8 săptămâni de viaţă şi/sau sub 1.3 kg greutate nu trebuie trataţi fără sfatul medicului veterinar.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

Spălaţi mâinile după manipularea produsului.

Ingerarea accidentală a produsului poate creea efecte adverse cum ar fi semne neurologice excitatorii tranzitorii Pentru a preveni accesul copiilor la produs, se va scoate numai un comprimat odată din blister şi numai când este necesar. Blisterul trebuie reintrodus imediat, în cutia de carton şi aceasta nu trebuie depozitată la vederea şi îndemâna copiilor.

În cazul unei ingerării accidentale, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului.

Gestaţie şi lactaţie:

Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită în timpul gestaţiei şi lactaţiei sau la animalele de reproductie. Studiile de laborator la șobolani și iepuri nu au produs nicio dovadă de efecte teratogene. Utilizati numai în conformitate cu evaluarea beneficiu / risc efectuată de medicul veterinar responsabil.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune:

Nu se cunosc.

În timpul testelor clinice din teren, nu s-au observat interacţiuni între Simparica, comprimate masticabile pentru câini şi medicamentele veterinare de rutina, utilizate la câini.

În studiile de siguranţa, în laborator, nu s-au observat interacţiuni, când sarolaner a fost administrat împreună cu milbemicină, moxidectină şi pirantel pamoat (În aceste studii nu a fost investigată eficacitatea).

  Sarolaner se cuplează intens cu proteinele plasmatice şi poate concura cu alte proteine ce se cuplează intens, cum ar fi medicamentele anti-inflamatorii non-steroidiene (AINS) şi derivatul cumarinei, varfarina.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidot):

În cadrul studiilor de siguranţă, produsul medicinal veterinar a fost administrat oral la căţei Beagle în vârstă de 8 luni, la doze de 0, 1, 3 şi de 5 ori doza maxima de expunere de 4 mg-kg, la interval de 28 de zile pentru 10 doze. Nu au fost observate semne neurologice la doza maximă recomandata (4 mg/kg). La grupele cu supradozare,tranzitoriu si limitat la unele animale, s-au observat semne neurologice care s-au remis singure: tremurături de intensitate medie la de 3 ori doza recomandată şi convulsii la de 5 ori doza recomandată. Toţi câini si-au revenit fără tratament.

Sarolaner este bine tolerat la rasele Collie cu un deficit de rezistenţă proteina-multidrog

1 (MDR1 -/-) în urma administrării unei singure doze pe cale orală la de 3 ori doza recomandată. Nu s-au observant semne clinice legate de tratament.

ALTE INFORMAŢII:

Sarolaner este un acaricid şi un insecticid ce aparţine familiei izoxazolinei. Sarolaner este activ împotriva purecilor adulţi (Ctenocephalides felis şi Ctenocephalides canis) de asemenea şi împotriva câtorva specii de căpuşe cum ar fi Dermacentor reticulatus, Dermacentor variabilis, Ixodes hexagonus, Ixodes holocyclus, Ixodes ricinus, Ixodes scapularis, Rhipicephalus sanguineus,

Amblyomma americanum, Amblyomma maculatum şi râiei (Sarcoptes scabiei, Demodex canis şi Otodectes cynotis).

Pentru pureci, instalarea eficacităţii apare la 8 ore de la ataşare şi durează 28 de zile după aplicarea produsului. Pentru căpuşe, instalarea eficacităţii apare la 12 ore de la ataşare şi durează 28 de zile după aplicarea produsului. Căpuşele de pe animal, existente inainte de administrare, sunt ucise în 24 de ore de la administrare.

Produsul medicinal veterinar ucide purecii eclozionati de pe cîine înainte ca aceştia să depună ouă şi astfel previne contaminarea mediului cu pureci în zonele în care câinii au acces.

Scrie o recenzie

Notă: HTML nu este tradus!
    Rău           Bine