You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Română Română

ZOOFARM

Bayer Baytril 10% soluție orală 12 ml

25.00L

    Baytril 10% - medicament anti-microbian cu spectru larg pentru tratamentul infecțiilor bacteriene și al micoplasmozei la păsări.


  • Marcă: Bayer
  • Codul produsului: 003614
  • Disponibilitate: Nu este in stock

Opțiuni Disponibile

Baytril 10% (12 ml) soluție orală, Bayer, Germania,

INSTRUCȚIUNI pentru utilizarea soluției orale Baytril 10% (Baytril 10%)

COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE ELIBERARE:

1 ml de soluție injectabilă conține 100 mg enrofloxacină ca ingredient activ și componente auxiliare: hidroxid de potasiu, n-butanol, apă pentru preparate injectabile. Medicamentul este o soluție sterilă limpede, de culoare galben deschis. Disponibil în sticle de 1000 ml. Ambalat în fiole de 1 ml - 10 buc. într-o cutie, 50 buc într-o cutie, precum și în sticle de sticlă de 10 ml.

PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE:

Enrofloxacina, care face parte din medicament, aparține grupului de fluorochinolone, are un spectru larg de acțiune antibacteriană și antimicoplasmatică, inhibă creșterea și dezvoltarea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, inclusiv Escherichia, hemofilul, Salmonella, Pasteurella, stafilococi, streptococi, streptococi, pseudococci bordetella, campylobacter, corynebacterium, protea și, de asemenea, micoplasma. Mecanismul de acțiune al enrofloxacinei este de a inhiba activitatea enzimei girază, care afectează replicarea helixului ADN în nucleul unei celule bacteriene. Odată cu administrarea parenterală a medicamentului, enrofloxacina este bine și rapid absorbită de la locul injectării și pătrunde în toate organele și țesuturile corpului. Concentrația maximă de enrofloxacină în sânge este atinsă după 20-40 de minute, concentrația terapeutică este menținută timp de 24 de ore după administrarea medicamentului. Soluția injectabilă Baytril 10% în funcție de gradul de efect asupra organismului se referă la substanțe moderat periculoase, în dozele recomandate este bine tolerată de animale, nu are efecte embriotoxice, teratogene și hepatotoxice. Enrofloxacina este eliminată din organism în principal nemodificată, metabolizată parțial în ciprofloxacină și excretată în urină și fecale.

INDICAȚII:

Medicamentul este utilizat la pui și curcani cu scop terapeutic pentru colibaciloză, salmoneloză, streptococoză, enterită necrotică, hemofilie, micoplasmoză, hepatită campylobacter, infecții mixte, infecții secundare în boli virale și alte boli, ale căror agenți cauzali sunt sensibili la enrofloxacină.

DOZE ȘI MOD DE APLICARE:

Pui de carne, pui de curcan de îngrășat (1 - 3 săptămâni), pui de carne crescuți pentru reproducere (3 săptămâni), pui crescuți pentru producția de ouă (1 - 5 săptămâni) - într-o doză de 50 ml la 100 litri de apă potabilă.

În caz de salmoneloză, infecții mixte sau forme cronice, doza pentru pui de carne, curcani de îngrășat, pui de îngrășat de la vârsta de 3 săptămâni și pentru puii crescuți pentru a obține ouă de la vârsta de 5 săptămâni este de 100 ml de medicament la 100 de litri de apă potabilă ...

De obicei, dozele pentru păsările de această vârstă sau mai mari cu aport scăzut de apă sunt legate de greutatea lor corporală. De exemplu, puii de carne și păsările de curte la sfârșitul găinilor îngrășătoare sau ouătoare trebuie să primească o doză de cel puțin 10 mg de enrofloxacină pe kg de greutate vie pe zi.

CONTRAINDICAȚII:

Hipersensibilitate la enrofloxacină și alte chinolone.

Utilizarea simultană a Baytril cu cloramfenicol, macrolide, tetracicline, cloramfenicol, teofilină și antiinflamatoare nesteroidiene nu este permisă și, de asemenea, nu se amestecă cu vaccinul Marek.

Deoarece sensibilitatea streptococilor la enrofloxacină este neglijabilă, Baytril 10% soluție orală nu este utilizată pentru tratarea infecțiilor streptococice. Nu se aplică găinilor ouătoare.

INSTRUCȚIUNI SPECIALE:

Sacrificarea păsărilor pentru carne este permisă la 11 zile după ultima utilizare a medicamentului. Până la ora specificată, carnea este hrănită animalelor neproductive sau eliminată (în funcție de concluzia medicului veterinar).

CONDIȚII DE DEPOZITARE:

A se păstra într-un loc uscat și întunecat, la îndemâna copiilor și a animalelor, la o temperatură de 5-25 ° C. Perioada de valabilitate este de 3 ani. După deschiderea sticlei, medicamentul poate fi utilizat în termen de 14 zile.

Scrie o recenzie

Notă: HTML nu este tradus!
    Rău           Bine